ROYAL AGIO CIGARS

Interieurfotografie!

In november 2016 kreeg ik de unieke kans prachtige foto’s te maken van het nieuwe interieur van het geweldige Nederlandse bedrijf Royal Agio Cigars. Dit bijzondere bedrijf is één van de belangrijkste sigarenmakers ter wereld. Het heeft sinds november 2016 een nieuw bedrijfspand in Duizel. Architect van het gebouw is Hal2, Verschuren Interieurbouw verzorgde de interieurbouw . Deze laatste vroeg mij karakteristieke interieurfoto’s te maken van de vaste inrichting.

Transparant en open

Dit is nou typisch een opdracht waar ik heel blij van word. Het fotograferen van het interieur was enorm inspirerend, het nieuwe pand van Royal Agio Cigars is echt fantastisch. Het interieur is transparant en open. Het heeft warme kleuren en de combinatie van het gebruik van natuurlijke materialen en speels design maakt het pand tot een mooi geheel. Dat levert natuurlijk prachtige interieurfoto’s op!

De sigaar als inspirator

Wat het pand en de inrichting extra bijzonder maakt is het regelmatig terugkeren van (onderdelen van) de sigaar in het interieur. Het bedrijf produceert 770 miljoen sigaren per jaar. Met deze inrichting heeft het een heel fijne en specifieke sfeer. Die sfeer geeft direct weerwaar het hier al 112 jaar om draait: de sigaar. De originele voorstellingen van tabaksbladeren en diverse onderdelen van de sigaar die je terugziet in de inrichting zijn heel karakteristiek. Maar nog mooier zijn de meubels waarin materialen van de sigaar verwerkt zijn en het bijna vlekkeloze carrara marmer dat is gebruikt.

Warme kleuren en mooie combinaties

De nerven van tabaksbladeren zijn op verschillende speelse manieren teruggebracht  in het interieur. De warme bruine kleuren van de sigaar komen regelmatig terug in het meubilair. Diverse fases in het productieproces van de sigaar worden tentoongesteld. In combinatie met de houten wanden en de bijzondere stoelen in warme houtkleuren is dit een fantastisch schouwspel dat ik graag op de gevoelige plaat heb vastgelegd. Juist dat hele karakteristieke, datgene wat een pand echt bijzonder maakt, is voor een bedrijfsfotograaf heel bijzonder om vast te leggen. Ik ben dan ook trots op het resultaat, net als mijn opdrachtgever!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met Bart van Vlijmen Fotografie.