skip to Main Content

Interieurfotografie

Bart van Vlijmen

Het maken van interieurfoto’s is één van die uitdagingen in de fotografie die met name door beeldbewerking achteraf bepalend is is. Natuurlijk is het interessant om een interieur te fotograferen en een ruimte zo goed mogelijk uit te laten komen. Maar de beleving van het interieur vindt met name plaats door bewerking van het beeld.

Tijdens mijn sessies interieurfotografie bespreek ik altijd vooraf uitgebreid wat uw wensen en behoeften zijn. Wilt u een strakke uitstraling van de ruimte of juist een sfeervolle en warme weergave? Moeten er objecten weg of juist toegevoegd worden? Wilt u graag modellen gebruiken of liever niet? Ik adviseer u graag over de beste opties.

Tijdens het fotograferen zijn perspectief, compositie, vlakverdeling, kleur, ruimtelijk inzicht en het gebruik van licht belangrijke elementen om een foto te laten slagen. Spelen met sluitertijden, reflecties en belichting beïnvloedt een resultaat enorm. Ik ga graag op een creatieve manier om met de omgeving om een interieurfoto zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Daardoor is mijn fotografie echt anders. Zijn de foto’s gemaakt? Dan maakt uitgebreide nabewerking het geheel af en ontvangt u een bijzonder mooi eindresultaat.

Back To Top