Interieurfotografie / bart van vlijmen

Zo binnen, zo buiten. Toegegeven: dit geldt ook voor interieurfotografie. Ik leg de beste foto’s van het interieur van jouw organisatie voor je vast. Van moderne vergaderruimtes, robuuste keukens tot aan sprankelende showrooms.

Interieurfotografie is en blijft daarom een uitdagend vak. Mijn naam is Bart van Vlijmen en ik beelhelp uiteenlopende bedrijven met de meest inspirerende interieurfoto’s. Of je nu een keukenwinkel, kantoorpand of een horecazaak bezit. Al die innerlijke pracht van jouw bedrijf in beeld gebracht.

Als interieurfotograaf ga ik op een creatieve manier om met de ruimte. Dit om de interieurfoto zo goed mogelijk in beeld te krijgen. De ruimte zelf is één, maar de echte beleving van je interieur komt met beeldbewerking pas écht naar voren.

Hierdoor ontstaan er foto’s die merkbaar anders zijn.

Interieurfotografie in de praktijk

Laat de identiteit van je organisatie, winkel of merk zien met interieurfotografie. Interieurfotografie is van essentieel belang om je organisatie op een uitstekende wijze te profileren aan de buitenwereld.

Bij deze vorm van fotografie zoom ik in op de ruimte zelf en de inhoud ervan, met als doel een bepaalde beleving of gevoel vast te leggen.

Tijdens het fotograferen zijn perspectief, compositie, vlakverdeling, kleur, ruimtelijk inzicht en het gebruik van licht belangrijke elementen om een foto te laten slagen. Het speels afstellen van sluitertijden, reflecties en belichting helpen mij om een foto te maken van de beste kwaliteit.

Compositie vormt de kern in alles wat ik doe tijdens een sessie. Het is verbazingwekkend hoe het resultaat beïnvloed kan worden door alleen al het interieur te verplaatsen.

Ik werk ernaartoe om een afbeelding te creëren die goed gebalanceerd is, het oog door de ruimte haalt en nadruk legt op belangrijke plekken of specificaties van de ruimte.

Interieurfotograaf inhuren

Het differentiëren van je merk of organisatie om nieuwe klanten aan te trekken is waar je heen wilt wanneer je een interieurfotograaf inhuurt.

Als vastgoedmakelaar wil je het liefst een visuele tour van hoge kwaliteit kunnen geven om toekomstige huurders aan te trekken. Als horecazaak wil je een uitnodigend beeld geven voor je gasten. En als retailer heb je het liefst een strakke indruk van je producten voor het aantrekken van de consument.

Iedereen kan verfkleuren kiezen, meubels en armaturen aanschaffen en ze in een ruimte plaatsen. Waar ik je mee help, is wat de ruimte echt kan zijn en wat het grote potentieel ervan is.

Je omzet verhogen doe je door meer te verkopen. Door te werken met een professionele fotograaf genereer je hoge kwaliteit foto’s die helpen aan meer bereik, aanvragen, leads en verkopen. Eerste indrukken zijn blijvende indrukken.

Merkidentiteit staat gekoppeld aan het beeldmateriaal dat je van je bedrijf uitzendt.

Merken van het hogere segment investeren allemaal in de beste foto’s, omdat dit waarde verhogend werkt in de ogen van de klant. Dit kan wonderen doen voor je bedrijf en je helpen een merkidentiteit te creëren die naadloos aansluit bij de kwaliteiten en waarden van je product of dienst.

Het is vandaag de dag cruciaal om een sterke online reputatie te hebben. De kwaliteit van foto’s die je gebruikt op je website zijn bepalend voor de uiting van je merk. Klanten associëren hoge kwaliteit foto’s al snel met betere kwaliteit van je producten of diensten.

Gebruik dus foto’s die de bijzondere kwaliteiten van je organisatie onder de aandacht brengen – die helpen een goede eerste indruk te geven op je potentiële klant – om deze vervolgens om te zetten naar een betalende klant.

Interieurfotografie is een stuk breder georiënteerd dan reguliere fotografie. Letterlijk iedereen met een camera kan foto’s maken van een onderwerp, daar waar ik een stap verder ga door bepaalde emoties op te wekken bij de kijker.

Voordelen interieurfotografie voor jouw organisatie

 • Zet kracht achter je merkidentiteit door hoge kwaliteitsfoto’s
 • Versterkt de online reputatie van je organisatie
 • Interieurfotografie die aanzet tot actie bij klanten
 • Spreek een breder publiek aan door specifieke foto’s, goede combinatie met architectuurfotografie
 • Adviesgesprek op maat

ADVIESGESPREK OP MAAT

 Hebben we een afspraak op locatie gepland staan? Een goede voorbereiding is het halve werk voor een interieurfotograaf. Tijdens de sessie bespreek ik vooraf uitgebreid wat jouw wensen en behoeftes zijn. Is een strakke uitstraling van de ruimte nodig of juist een sfeervolle en warme weergave? Moeten er in de ruimte objecten weg of juist toegevoegd worden? Dienen er modellen bij gebruikt te worden of liever niet?

Ik adviseer over de beste opties.

Info

Hulp nodig met een aanvraag? Of een vrijblijvende offerte nodig? Laat het mij gerust weten.

Beeldbewerking interieurfotografie

De helft van de tijd besteed ik aan het fotograferen zelf en de andere helft aan beeldbewerking. Met beeldbewerking willen we de emotie en sfeer naar voren brengen van de ruimte. Dit doe ik aan de hand van verschillende aspecten: compositie, belichting, techniek, stijl, ervaring en een specialistische indeling van de ruimte, waarmee geschoten wordt met camera apparatuur van architecturale kwaliteit.

Wat mijn klanten vaak verrast, is de hoeveelheid aan camera apparatuur die ik inzet. De misvatting heerst dat er alleen maar een professionele camera nodig is om spectaculaire beelden vast te leggen. Integendeel, niets is minder waar.

De echte magie komt van mijn jarenlange ervaring in het manipuleren van licht tijdens het bewerkingsproces. Hiervoor ga ik spaarzaam om met studioverlichting om de beste sfeer in de ruimte te creëren. Met als einddoel de afbeelding zo te creëren dat niemand dit opmerkt.

Compositie vormt de kern in alles wat ik doe tijdens de sessie. Hier gaat de meeste tijd in zitten tijdens de fotoshoot. Het is verbazingwekkend hoe het resultaat beïnvloed kan worden door alleen al het interieur te verplaatsen.

Ik werk ernaartoe om een afbeelding tot stand te brengen die goed gebalanceerd is, het oog door de ruimte haalt en nadruk legt op belangrijke plekken of specificaties van de ruimte.

Nikki LavrijssenNikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is een hele professionele fotograaf en prettig om mee te werken. Hij vertaalt jouw wensen naar mooie beelden en weet de mensen voor de camera echt op hun gemak te stellen. Super tevreden over het eindresultaat!
Paul DekkersPaul Dekkers
14:55 07 May 23
We vragen Bart om foto's te maken voor ons doorlopend marketing traject. Bart is hier professioneel en creatief in. Hij blijft consistent met nieuwe ideeën komen. Tot nu toe zijn we erg tevreden.
Paul BoumansPaul Boumans
13:19 19 Dec 22
Ik heb Bart tot op heden voor drie opdrachten gevraagd. Foto’s voor onze nieuwe website, foto’s van het personeel en foto’s van de werkplaats. Bart werkt professioneel met een duidelijk voorbereidend gesprek. Tevreden over het eindresultaat, het zijn mooie foto’s geworden.
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
Ik wilde zakelijke portretfoto’s van ons team voor het gebruik op sociale media en mijn nieuwe website. Bart laat je op je gemak voelen waardoor er ontspannen foto’s ontstaan. Ik kreeg goede tips mee over de locatie, kleding en houding tijdens de sessie. Tevreden over het resultaat, ik kan Bart volledig aanraden.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
Een hele prettige samenwerking gekend met een mooi foto resultaat voor ons bedrijf. We zijn erg verheugd met de nieuwe foto's. De virtuele tour is er mooi uitgekomen. Door Bart versterken we onze organisatie met nieuwe marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
Voor ons familiebedrijf zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf voor bedrijfsfotografie. Zo zijn we terecht gekomen bij Bart. Inmiddels zitten er al een aantal fotosessies op. Het kantoor is geschoten met als eindresultaat professionele beelden die veel warmte uitstralen. Super tevreden over.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
Mijn ervaring met Bart is zeer positief. Een professionele fotograaf met verstand van zijn vak.Neemt alle onzekerheden tijdens een fotosessie voor bedrijfsfotografie weg. Mijn complimentenhoe Bart iedereen op de werkvloer snel en effectief op één lijn krijgt.Dit levert een top resultaat op, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar professionele fotografie.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart heeft een maand geleden foto's gemaakt voor The Bee Hostel! Wij zijn erg blij met de communicatie, samenwerking en kwaliteit van de foto's.Zeker een aanrader!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We hebben nu een paar keer met Bart samengewerkt voor onze bedrijfsfotografie en dat is naar volle tevredenheid! De samenwerking met Bart verloopt soepel, hij denkt mee en het resultaat is top!
Ayrton SmitsAyrton Smits
07:51 11 Mar 22
De afgelopen maanden hebben wij diverse fotografie-sessies gehad met Bart. De resultaten zijn erg mooi.Bart is een professionele en toegankelijke fotograaf die snel schakelt en mooi werk levert.Bart, bedankt voor het leveren van de mooie foto's voor onze nieuwe website, we gaan elkaar zeker vaker zien de komende jaren!Ayrton Smits, TopCleaners
Inofec B.V.Inofec B.V.
06:59 25 Feb 22
Inmiddels werken wij al een aantal jaren succesvol samen en zijn wij meer dan tevreden met Bart. Denkt mee, maar ook verder dan alleen 'fotografie'. Daarnaast schroomt hij ook niet om zijn kennis te delen tijdens een fotocursus in Frankrijk!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Naast geweldig familielid, ook geweldig fotograaf! Wij werken als Bert van Vlijmen Keukenarchitectuur al jaren met Bart samen, naar volle tevredenheid. Gisteren de laatste fotoserie binnengekregen en resultaat mag er wezen!
Nikki LavrijssenNikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is a very professional photographer and pleasant to work with. He translates your wishes into beautiful images and really knows how to put the people in front of the camera at ease. Super satisfied with the end result!
Paul DekkersPaul Dekkers
14:55 07 May 23
We ask Bart to take pictures for our ongoing marketing process. Bart is professional and creative in this. He continues to come up with new ideas consistently. So far we are very satisfied.
Paul BoumansPaul Boumans
13:19 19 Dec 22
I have asked Bart for three assignments so far. Photos for our new website, photos of the staff and photos of the workshop. Bart works professionally with a clear preparatory conversation. Satisfied with the end result, the photos have become beautiful.
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
I wanted business portraits of our team for use on social media and my new website. Bart makes you feel at ease, resulting in relaxed photos. I received good tips about the location, clothing and posture during the session. Satisfied with the result, I can fully recommend Bart.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
A very pleasant collaboration known with a beautiful photo result for our company. We are very pleased with the new photos. The virtual tour came out nicely. Thanks to Bart, we are strengthening our organization with new marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
We started looking for a photographer for corporate photography for our family business. That's how we ended up with Bart. A number of photo sessions have already been completed. The office was shot with the end result being professional images that radiate a lot of warmth. Super satisfied with it.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
My experience with Bart is very positive. A professional photographer who knows his trade.Removes all uncertainties during a photo session for corporate photography. My complimentshow Bart gets everyone on the work floor on the same page quickly and effectively.This produces top results, highly recommended for anyone looking for professional photography.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart took pictures for The Bee Hostel a month ago! We are very happy with the communication, cooperation and quality of the photos.Highly recommended!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We have now worked with Bart a few times for our corporate photography and we have been completely satisfied! The collaboration with Bart runs smoothly, he thinks along and the result is great!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Besides being a great family member, also a great photographer! As Bert van Vlijmen Kitchen Architecture, we have been working with Bart for years, to our complete satisfaction. Received the last photo series yesterday and the result is impressive!
js_loader

Nikki Lavrijssen
Nikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is een hele professionele fotograaf en prettig om mee te werken. Hij vertaalt jouw wensen naar mooie beelden en weet de mensen voor de camera echt op hun gemak te stellen. Super tevreden over het eindresultaat!
Paul Dekkers
Paul Dekkers
14:55 07 May 23
We vragen Bart om foto's te maken voor ons doorlopend marketing traject. Bart is hier professioneel en creatief in. Hij blijft consistent met nieuwe ideeën komen. Tot nu toe zijn we erg tevreden.
Paul Boumans
Paul Boumans
13:19 19 Dec 22
Ik heb Bart tot op heden voor drie opdrachten gevraagd. Foto’s voor onze nieuwe website, foto’s van het personeel en foto’s van de werkplaats. Bart werkt professioneel met een duidelijk voorbereidend gesprek. Tevreden over het eindresultaat, het zijn mooie foto’s geworden.
Volgende beoordelingen
js_loader

Werkgebied bedrijfsfotografie

Als interieurfotograaf ben ik vooral actief in de provincie van Noord-Brabant, maar ook in andere delen van het land help ik aan pakkende interieurfoto’s. Een selectie van opdrachtgevers.

Voordelen Bart als interieurfotograaf

 • Altijd een adviserend intakegesprek op locatie
 • Voor ieder bedrijf die hun content serieus neemt, ook met bedrijfsfotografie
 • Professionele expertise met oog voor detail in iedere ruimte
 • Sprekende foto rapportages met extra studiolicht
 • Altijd optimalisatie van foto’s met professionele beeldbewerking
 • Glansrijke beeldbank van de ruimte(s) met logische indeling
 • Meer dan 20 jaar ervaring als interieurfotograaf

Winnaar Benelux enterprise Awards 2020

Bart van Vlijmen fotografie is in 2020 in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Benelux Enterprise Awards. Deze onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan en zich onderscheiden van hun collega’s op het gebied van kwaliteit, aanbod en klantvriendelijkheid. Bart van Vlijmen fotografie werkt al jaren aan het opzetten en het behouden van een ruim aanbod van de hoogste kwaliteit. Als bedrijfsfotograaf is Bart van Vlijmen ontzettend vereerd met deze professionele waardering en vooral trots om deze prachtige onderscheiding te mogen ontvangen.