Persoonlijk fotografie portfolio van Bart van Vlijmen

Als je fotograaf bent, dan ben je dat in hart en nieren. In mijn vrije tijd kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Of ik nu de hond uitlaat of op vakantie ben, een korte boswandeling maak of een verre reis, ik word altijd vergezeld door mijn camera’s.

Ik leg bijzondere momenten graag vast. Ik ben als het ware getraind om uit alles het mooiste beeld te halen. Voor mij is dat een groot geluk.

Op de meest onverwachte momenten word ik verrast door een bijzondere compositie. In de natuur, het drukke stadsleven of gewoon bij mensen thuis zie ik dingen die het verdienen vereeuwigd te worden.

Als ik ergens een opvallend beeld zie, dan gebeurt er iets in mij. Wanneer ik die enthousiaste kriebel voel moet ik dat beeld ook vastgelegd hebben. Daarom neem ik mijn camera overal mee naartoe. Of dat nu in mijn vrije tijd, op reis of op bezoek is.

Dat zijn beelden die ik niet snel voor een opdrachtgever maak. Niet omdat ze niet professioneel zijn, maar omdat een opdrachtgever vaak andere wensen heeft. De foto’s in deze bijzondere reeks zijn foto’s zonder commercieel motief. De foto’s zijn puur gemaakt omdat ik door het beeld geraakt werd en daarom écht persoonlijk.

Ik hoop dat ik je kan inspireren om te kijken naar al het moois op de wereld.

Maak je eigen fotografie portfolio

Het maken van een fotografie portfolio is een uitstekende manier om je werk onder de aandacht te brengen en potentiële klanten aan te trekken. Weten waar je moet beginnen en wat je in je fotografie portfolio opneemt kan echter een uitdaging zijn. Ik geef je handvatten mee over hoe je een fotografie portfolio van jouw professionele fotoshoot maakt die indruk achterlaat.

Allereerst is het een goed idee om een algemeen thema voor je fotografie portfolio te kiezen. Is je werk gericht op de natuur, portretten, bedrijfsfotografie, reizen of een andere niche? Als je eenmaal weet op welk genre je wilt richten, beperk je jouw selectie foto's verder door alleen de beste foto's te kiezen die vertegenwoordigen wie jij bent als fotograaf. Minder foto's van hogere kwaliteit selecteren is vaak beter dan ruimte binnen je portfolio te vullen met middelmatige opnamen.

Het helpt ook om informatie toe te voegen aan elke professionele fotoshoot, zoals waar de foto is genomen, hoe die tot stand is gekomen of eventuele technische details zoals camera-instellingen en gebruikte nabewerkingstechnieken. Dat geeft de kijker inzicht in hoe iedere foto is gemaakt, wat meerwaarde geeft aan je portfolio en bovendien je expertise in professionele fotoshoots laat zien.

Vergeet ten slotte niet dat het bij het opstellen van een fotografie portfolio het niet alleen gaat om het tonen van prachtige foto's, maar ook om het vertellen van verhalen in woord en beeld die potentiële klanten boeien en emotioneel aantrekken. Schrijf overtuigende bijschriften bij elke foto die kijkers inzicht geven in wat jou als kunstenaar heeft geïnspireerd - dit helpt je een betekenisvolle band te creëren tussen de kijker en het werk. Voeg bovendien getuigenissen of beoordelingen toe van je professionele fotoshoot. Denk aan klanten of andere fotografen waar je een samenwerking mee hebt gehad. Hierdoor genereer je meer vertrouwen.

Het maken van een fotografie portfolio hoeft niet overweldigend te zijn, het heeft gewoon zijn tijd nodig. Door je te houden aan deze stappen kun je een indrukwekkend oeuvre creëren dat jouw vaardigheden en talenten binnen je gekozen niche laat zien - of je nu net begint of al jaren professionele fotoshoots maakt. Denk je hierbij hulp nodig te hebben? Neem vooral een kijkje op de site of laat het mij persoonlijk weten. Ik ben er om te helpen.

Zie ook mijn Instagram account voor meer beelden

Info

Hulp nodig met een aanvraag? Of een vrijblijvende offerte nodig? Laat het mij gerust weten.