VIRTUELE TOUR LATEN MAKEN BART VAN VLIJMEN

In het bedrijfsleven wordt de smartphone steeds vaker ingezet. En met de opkomst van technologie, kan iedereen zich tegenwoordig een fotograaf noemen. Een virtuele tour laten maken, hoe gaat dat nu in zijn werk?

De continue ontwikkeling van apps die in allerlei formaten, met allerlei lenzen worden geschoten, verheft smartphone fotografie naar een nieuw niveau.

Veel mensen klikken tegenwoordig op hun smartphone shutter, maar wat onderscheidt nu de professionele fotograaf van de rest?

Mijn naam is Bart van Vlijmen, als 360 graden fotograaf help ik bedrijven met de meest indrukwekkende Matterport rondleidingen van je bedrijf. Of je nu een kapperszaak runt, een artikel illustreert, een hotelmanager bent of een universiteit vertegenwoordigt. Een real-time ervaring creëren voor je cliënten, met 360 graden foto’s die jouw doelgroep volledig meeneemt.

Een virtuele tour laat je niet zomaar maken door een normale fotograaf. Het helpt als de 360 graden fotograaf over goede camera apparatuur beschikt met professionele software die iedere foto tot een panoramisch beeld kan maken. Want het maken van een Matterport rondleiding van je bedrijf vereist een ander niveau van expertise.

Waarom kiezen voor een Matterport rondleiding?

Een virtuele tour is een effectief middel om een showcase te geven van jouw bedrijf. Een Matterport rondleiding zorgt voor meer betrokkenheid en geeft meer informatie in vergelijking met stille fotografie. Doordat het meer betrokkenheid genereert, ligt er een hogere kans dat potentiële en bestaande klanten voor jou gaan kiezen.

Als je een virtuele tour laat maken, breng je iedere hoek van je bedrijf of organisatie in beeld. Er wordt geen hoekje overgeslagen. Dit helpt met het wegnemen van twijfel bij klanten, doordat zij de mogelijkheid krijgen om een reëel kijkje van binnen te nemen, zo creëer je vertrouwen bij de doelgroep.

Met een virtuele tour laat je zien dat je verwachtingen kunt waarmaken.

Zo kun je nieuwe potentiële klanten aantrekken, alsook bestaande klanten behouden.

Bereik een bredere markt

Een uitstekende tool om 360 graden foto’s voor in te zetten is Google Street View. Dit geeft klanten de kans om een kijkje van binnen te nemen, vanuit iedere hoek die ze zouden willen. Hoe meer mensen het bedrijf van binnen kunnen bekijken, hoe breder je publiek wordt.

Wanneer we een virtuele tour plaatsten in Google Street View, dan hebben je klanten toegang tot alle faciliteiten, fotogalerij en je contacten. De visuele informatie draagt enorm bij aan het aantrekken van meer bezoekers, om ze vervolgens te converteren naar klanten.

Bovendien zal het de waarde van je bedrijf verhogen, aangezien de virtuele tour, 7 dagen per week, 24 uur beschikbaar is op je website.

De Matterport rondleiding die wij voor je creëren, zal meer sales aantrekken. Hoe? Klanten weten vaak al van te voren wat ze zoeken in een product of dienst. Kun je deze wensen en behoeftes laten zien in de tour? Dan heb je een streepje voor.

Als ik als fotograaf een hotel zou fotograferen, dan laat ik eerst de pakkende voorzieningen, diensten, eten, drinken en contactgegevens zien. Is de klant op zoek naar bepaalde voorzieningen? Komen deze terug in de rondleiding? De keuze van de klant om een boeking te plaatsen zal dan vele malen groter zijn.

360 graden fotograaf inhuren

Wat is 360 graden fotografie nu eigenlijk? Het wordt ook wel panorama’s of pano’s genoemd. Als professioneel fotograaf doe ik veel meer dan het nemen van enkel beeld voor 360 graden foto’s. Met een MatterPort camera krijg ik met verschillende scans een compleet beeld van iedere ruimte.

Wat zijn meer aspecten waar je aan moet denken bij het inhuren van een 360 graden fotograaf?

Allereerst dien je er rekening mee te houden dat de complexiteit en nabewerking van het opzetten van een volwaardige virtuele tour, meer mankracht vraagt dan van een stille foto. Waar we naartoe willen, is een spetterend eindresultaat. Bekijk de resultaten hieronder eens.

Info

Hulp nodig met een aanvraag? Of een vrijblijvende offerte nodig? Laat het mij gerust weten.

Niet iedere virtuele tour heeft dezelfde opzet. Daarom is het goed om te weten waar er foto’s van gemaakt moeten worden, denk aan een shotlist met de onderwerpen waar jij foto’s van wilt. De gehele locatie kan geschoten worden, alsook enkele kamers hier en daar.

Zoals het goed is om te weten, welke ruimtes je gefotografeerd wilt hebben, is het even belangrijk helder te hebben welke ruimtes ik als 360 graden fotograaf dien te vermijden. Misschien wordt de benedenverdieping van het kantoor verbouwd of zijn er andere ruimtes die overduidelijk moeten worden overgeslagen voor de rondleiding.

Als je denkt dat je iedere fotograaf kan inhuren om een Matterport rondleiding voor je te schieten of zelf een enkel shot 360 camera denkt aan te kunnen schaffen, heb je het mis. Het produceren van hoge kwaliteit 360 graden foto’s heeft een professionele vaardigheid nodig, dat komt van jarenlange ervaring met fotografie.

Het weten hoever de shots tussen elkaar moeten zitten of op welke manier je de 360 graden foto’s het best kunt balanceren.

Sommige bedrijven willen het geweldige personeel meenemen op de foto’s en dat kunnen we helemaal begrijpen, zolang het smaakvol blijft en de mensen er goed op staan. Alhoewel ik het in de meeste gevallen niet aanraad om dit voor een virtuele tour te doen.

Als je ervoor kiest om mij in te huren als 360 graden fotograaf, zorg er dan voor dat de fotoshoot kan plaatsvinden buiten de openingstijden van je bedrijf of in de vrije uren. Om te voorkomen dat er mensen worden gefotografeerd.

Nog één ding: met 360 graden foto’s laat je alles zien. Van de stopcontacten in de muur tot aan de reflectie in de ramen. Als fotograaf verzet ik geen obstakels of exposeer ik iets. Ik ben er om jouw bedrijf er uitstekend uit te laten zien, maar niets is zo geweldig als een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat kabels uit het zicht zijn, voetpaden schoon zijn samen met alle meubelen en deze er goed voor staan.

Voordelen van het laten maken van een virtuele tour

 • Creëert uitstekende betrokkenheid met de doelgroep
 • Hoger klantbehoud door een langere sessieduur op je website
 • Genereert meer online boekingen door het aanzetten van actie
 • Werkt onderscheidend binnen jouw merkidentiteit, sterke combinatie met interieurfotografie

Adviesgesprek op maat

Hebben we een afspraak gepland staan? Een goede voorbereiding is het halve werk voor een 360 graden fotograaf. Voorafgaand aan de sessie bespreek ik uitgebreid wat jouw wensen en behoeftes zijn. Dient de gehele beschikbare ruimte gefotografeerd te worden? Of zijn het enkele kamers, hier en daar? Wat is het doel van de virtuele tour?

Ik adviseer over de beste mogelijkheden.

Mijn werkgebied als 360 graden fotograaf

Hebben we een afspraak gepland staan? Een goede voorbereiding is het halve werk voor een 360 graden fotograaf. Voorafgaand aan de sessie bespreek ik uitgebreid wat jouw wensen en behoeftes zijn. Dient de gehele beschikbare ruimte gefotografeerd te worden? Of zijn het enkele kamers, hier en daar? Wat is het doel van de virtuele tour?

Ik adviseer over de beste mogelijkheden.

Voordelen Bart als 360 graden fotograaf

 • Voorafgaand een adviserend intakegesprek
 • Hoge kwaliteit, hoge resolutie 360 graden foto’s met een duurzaamheid van tot wel 15 jaar
 • Volwaardige Matterport rondleiding met rijkelijke functies
 • Brengt kwaliteit en waarde van de ruimtes over aan potentiële klanten
 • Werkt voor hotels, toerisme, musea, universiteiten en uiteenlopende bedrijven
 • Brede rol die verder gaat dan alleen een fotoshoot
 • Optimalisatie met hoogstaande nabewerking
 • Meer dan 20 jaar ervaring met specialistische fotografische expertises

Winnaar Benelux Enterprise Awards 2020

Bart van Vlijmen Fotografie is in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Benelux Enterprise Awards van 2020. Deze onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan en zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, aanbod en klantvriendelijkheid. Bart van Vlijmen Fotografie werkt al jaren aan het opbouwen en het behoud van een ruim aanbod van fotografische diensten van de hoogste kwaliteit. Als professioneel fotograaf  is Bart van Vlijmen ontzettend vereerd met deze professionele waardering en vooral ook trots om deze prachtige uitreiking te mogen ontvangen.

vila vida domburg