ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE BART VAN VLIJMEN

Architectuur fotografie is meer dan alleen het vastleggen van beeld. De kracht van architectuur fotografie ligt in het karakter van het gebouw, in al zijn details met een zuivere weergave. Professionele foto’s van het gebouw en het ontwerp tonen het vak van de architect.

Als architectuurfotograaf vind ik het prachtig om panden of gebouwen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik ben Bart van Vlijmen en ik help bouwbedrijven, architectenbureaus, interieurontwerpers en marketingbureaus tot aan de toeleverancier met de mooiste architectuur foto’s.

Architectuur fotografie is de kunst van het fotograferen van gebouwen. Als architectuurfotograaf treedt ik in de voetsporen van de architect. Ik vind het geweldig om de uitdaging aan te gaan, om gebouwen en details op hun best naar voren te laten komen. Bij architectuur fotografie heeft het tijdstip van fotograferen, de achtergrond, het licht en de weersomstandigheden een grote invloed op de uitstraling van een gebouw.

De spanning tussen structureren, lijnen en het perspectief intrigeren mij. De verhouding, reflecties en symmetrie kunnen een foto om die reden boeiend maken.

 ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE VOOR JOUW ORGANISATIE

Architectuur fotografie van hoge kwaliteit heeft de kracht om jouw organisatie naar het volgende niveau te tillen, de juiste klanten aan te trekken en deze vervolgens om te zetten in verkopen.

Ik creëer hoge kwaliteit architectuur foto’s voor verschillende (online) marketingdoeleinden, denk aan je website, sociale media, publicaties, sfeerbeelden maar ook voor het aanblik in Google Maps.

Ondernemingen besteden veel aandacht aan het ontwerp en de inrichting van een gebouw. Het beeld dat mensen krijgen is bepalend voor de eerste indruk. Er wordt grotendeels eerst online bekeken of een bezoek wel waardig is. Een architectuurfoto van kwaliteit geeft de doorslag.

Checklist: inhuren van een architectuurfotograaf

Ik zorg ervoor dat mijn klanten de architectuur foto’s krijgen die ze nodig hebben. Ik schiet niet alleen zelf de foto’s, ik bied ook hulp en begeleiding in de voorbereiding en de totstandkoming. Daarom heb ik een checklist opgesteld, over alles wat je moet weten wanneer je een architectuurfotograaf inhuurt.

Allereerst is het voor jezelf goed om te weten waar er foto’s van gemaakt moeten worden, denk hier aan een shotlist met de onderwerpen waar jij foto’s van wilt. Bij architectuur fotografie is het belangrijk dat er informatie wordt aangeleverd zoals een plattegrond van het gebouw, gebouw verhogingen, belangrijke kenmerken, restricties, prioriteiten en uitsluitselsgeven een fotograaf een goed beeld.

Wanneer kunnen de foto’s fysiek gemaakt worden? Wanneer heb je de architectuur foto's nodig? Bij de timing fase komt een hoop kijken. Denk aan bouwwerkzaamheden bijvoorbeeld, wanneer zijn de werken klaar? Ook als een gebouw niet overeenkomt met het plantseizoen – wat vaak het geval is – kunnen er onbeplante gebieden ontstaan waardoor het gebouw er onafgewerkt uit ziet.

Tijd van het jaar is bovendien iets waar ik als fotograaf veelal mee te maken heb.

Kale bomen bijvoorbeeld. Welke fotograaf wil er nu een fantastisch nieuw gebouw fotograferen met kaal gebladerte? Waar schijnt de zon? Is zonsopgang of ondergang belangrijk voor de sessie? Dien ik in de nacht op te staan?

Ook wil niemand dat zijn gebouw wordt gefotografeerd voor architectuur foto’s wanneer het regent. Een regenachtige dag, kan sterk van invloed zijn tijdens een fotosessie. Bij architectuur fotografie zijn de ideale weersomstandigheden koele, droge, blauwe luchten met een aantal witte pluizige wolken. Kortom, het weer kan onvoorspelbaar zijn, maar als architectuurfotograaf kan ik hier in de meeste gevallen wel omheen.

Een gebouw dat is voorbereid voor een sessie, is gemakkelijker te fotograferen voor een architectuurfotograaf, levert betere foto’s op en kan bovendien sneller worden opgeleverd. Wat voor jou als klant, in de meeste gevallen lagere kosten betekent.

Nu maak ik als architectuurfotograaf onderscheid tussen fotosessies voor gebouwen en woningen. Om het gebouw voor te bereiden zijn dit voor mij de belangrijkste punten: ervoor zorgen dat er geen werken aan de gang zijn, installaties en apparatuur niet in de weg staat, controleren of alle lichten werken en doe ze ook aan tijdens de dag van de shoot, ontgrendel alle deuren waar ik betreed, sluit deuren waar niet gefotografeerd mag worden, het gras gemaaid is, weg met de voertuigen en dat oppervlaktes het liefst vrij zijn.

Voor fotosessies waar woningen bij zijn betrokken geldt: steek verlichting aan waar mogelijk voor een mooie gloed, controleer of de lampen in de kamers hetzelfde zijn, gordijnen rechttrekken en dat de tuin vrij is van spullen.

Nog één ding wat belangrijk is bij architectuur fotografie, is om van tevoren na te denken over de voorbereiding van het gebouw. Zo ontdekken klanten al snel dat dit enorm helpt met het uitkristalliseren van een shotlist. Dit doet het resultaat alleen maar ten goede.

Zo zijn er nog tal van andere factoren over hoe je een gebouw kan voorbereiden voor architectuurfotografie.  Ik sta open op dit met je te bespreken.

Voordelen architectuurfotografie voor jouw organisatie

 • Kwaliteitsfoto’s die verkopen, een sterke combi met interieurfotografie
 • Een krachtige eerste indruk werkt merkversterkend
 • Zet aan tot emotie en het nemen van actie bij klanten
 • Hoge kwaliteit marketing materiaal inzetbaar voor meerdere kanalen

Adviesgesprek op maat

Bij architectuurfotografie plannen we van tevoren een afspraak. De ervaring leert dat iedere klant een andere kijk heeft bij architectuur foto´s, zo heeft een aannemer weer andere eisen dan een architectenbureau.

Wil je er bij zijn op de dag van de fotosessie? Sommige klanten willen er graag bij zijn. Met woningen is dit handig, bij commerciële gebouwen hangt dit geheel van de situatie af.

Het kan voorkomen dat tijdens de fotosessie het geheel niet volgens plan verloopt, daarom is het goed om zulke gevallen van tevoren kort te bespreken om alsnog goede architectuur foto’s tot stand te brengen. Denk aan ongunstig weer, onvoltooide werken of objecten die niet op zijn plek staan.

Info

Hulp nodig met een aanvraag? Of een vrijblijvende offerte nodig? Laat het mij gerust weten.

Nabewerking architectuurfotografie

Voor een goede architectuur foto zijn nabewerking en verdere optimalisaties belangrijk. Hiervoor gebruik ik verschillende professionele gereedschappen. Het stopt niet bij het afdrukken van een foto, want voor het beste resultaat wil ik als architectuurfotograaf een foto hebben die een geweldig beeld genereert van het gebouw.

Gemiddeld ben ik als architectuurfotograaf even veel tijd kwijt in de nabewerking als het fotograferen zelf - gezien ik er een hele serie aan technieken en beeldbewerkingen op los laat - waardoor er een geweldig beeld van een gebouw ontstaat.

Tot in detail een prachtig beeld creëren van het gebouw.

Nikki LavrijssenNikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is een hele professionele fotograaf en prettig om mee te werken. Hij vertaalt jouw wensen naar mooie beelden en weet de mensen voor de camera echt op hun gemak te stellen. Super tevreden over het eindresultaat!
Paul DekkersPaul Dekkers
14:55 07 May 23
We vragen Bart om foto's te maken voor ons doorlopend marketing traject. Bart is hier professioneel en creatief in. Hij blijft consistent met nieuwe ideeën komen. Tot nu toe zijn we erg tevreden.
Paul BoumansPaul Boumans
13:19 19 Dec 22
Ik heb Bart tot op heden voor drie opdrachten gevraagd. Foto’s voor onze nieuwe website, foto’s van het personeel en foto’s van de werkplaats. Bart werkt professioneel met een duidelijk voorbereidend gesprek. Tevreden over het eindresultaat, het zijn mooie foto’s geworden.
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
Ik wilde zakelijke portretfoto’s van ons team voor het gebruik op sociale media en mijn nieuwe website. Bart laat je op je gemak voelen waardoor er ontspannen foto’s ontstaan. Ik kreeg goede tips mee over de locatie, kleding en houding tijdens de sessie. Tevreden over het resultaat, ik kan Bart volledig aanraden.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
Een hele prettige samenwerking gekend met een mooi foto resultaat voor ons bedrijf. We zijn erg verheugd met de nieuwe foto's. De virtuele tour is er mooi uitgekomen. Door Bart versterken we onze organisatie met nieuwe marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
Voor ons familiebedrijf zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf voor bedrijfsfotografie. Zo zijn we terecht gekomen bij Bart. Inmiddels zitten er al een aantal fotosessies op. Het kantoor is geschoten met als eindresultaat professionele beelden die veel warmte uitstralen. Super tevreden over.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
Mijn ervaring met Bart is zeer positief. Een professionele fotograaf met verstand van zijn vak.Neemt alle onzekerheden tijdens een fotosessie voor bedrijfsfotografie weg. Mijn complimentenhoe Bart iedereen op de werkvloer snel en effectief op één lijn krijgt.Dit levert een top resultaat op, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar professionele fotografie.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart heeft een maand geleden foto's gemaakt voor The Bee Hostel! Wij zijn erg blij met de communicatie, samenwerking en kwaliteit van de foto's.Zeker een aanrader!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We hebben nu een paar keer met Bart samengewerkt voor onze bedrijfsfotografie en dat is naar volle tevredenheid! De samenwerking met Bart verloopt soepel, hij denkt mee en het resultaat is top!
Ayrton SmitsAyrton Smits
07:51 11 Mar 22
De afgelopen maanden hebben wij diverse fotografie-sessies gehad met Bart. De resultaten zijn erg mooi.Bart is een professionele en toegankelijke fotograaf die snel schakelt en mooi werk levert.Bart, bedankt voor het leveren van de mooie foto's voor onze nieuwe website, we gaan elkaar zeker vaker zien de komende jaren!Ayrton Smits, TopCleaners
Inofec B.V.Inofec B.V.
06:59 25 Feb 22
Inmiddels werken wij al een aantal jaren succesvol samen en zijn wij meer dan tevreden met Bart. Denkt mee, maar ook verder dan alleen 'fotografie'. Daarnaast schroomt hij ook niet om zijn kennis te delen tijdens een fotocursus in Frankrijk!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Naast geweldig familielid, ook geweldig fotograaf! Wij werken als Bert van Vlijmen Keukenarchitectuur al jaren met Bart samen, naar volle tevredenheid. Gisteren de laatste fotoserie binnengekregen en resultaat mag er wezen!
Nikki LavrijssenNikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is a very professional photographer and pleasant to work with. He translates your wishes into beautiful images and really knows how to put the people in front of the camera at ease. Super satisfied with the end result!
Paul DekkersPaul Dekkers
14:55 07 May 23
We ask Bart to take pictures for our ongoing marketing process. Bart is professional and creative in this. He continues to come up with new ideas consistently. So far we are very satisfied.
Paul BoumansPaul Boumans
13:19 19 Dec 22
I have asked Bart for three assignments so far. Photos for our new website, photos of the staff and photos of the workshop. Bart works professionally with a clear preparatory conversation. Satisfied with the end result, the photos have become beautiful.
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
I wanted business portraits of our team for use on social media and my new website. Bart makes you feel at ease, resulting in relaxed photos. I received good tips about the location, clothing and posture during the session. Satisfied with the result, I can fully recommend Bart.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
A very pleasant collaboration known with a beautiful photo result for our company. We are very pleased with the new photos. The virtual tour came out nicely. Thanks to Bart, we are strengthening our organization with new marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
We started looking for a photographer for corporate photography for our family business. That's how we ended up with Bart. A number of photo sessions have already been completed. The office was shot with the end result being professional images that radiate a lot of warmth. Super satisfied with it.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
My experience with Bart is very positive. A professional photographer who knows his trade.Removes all uncertainties during a photo session for corporate photography. My complimentshow Bart gets everyone on the work floor on the same page quickly and effectively.This produces top results, highly recommended for anyone looking for professional photography.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart took pictures for The Bee Hostel a month ago! We are very happy with the communication, cooperation and quality of the photos.Highly recommended!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We have now worked with Bart a few times for our corporate photography and we have been completely satisfied! The collaboration with Bart runs smoothly, he thinks along and the result is great!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Besides being a great family member, also a great photographer! As Bert van Vlijmen Kitchen Architecture, we have been working with Bart for years, to our complete satisfaction. Received the last photo series yesterday and the result is impressive!
js_loader

Nikki Lavrijssen
Nikki Lavrijssen
14:20 05 Oct 23
Bart is een hele professionele fotograaf en prettig om mee te werken. Hij vertaalt jouw wensen naar mooie beelden en weet de mensen voor de camera echt op hun gemak te stellen. Super tevreden over het eindresultaat!
Paul Dekkers
Paul Dekkers
14:55 07 May 23
We vragen Bart om foto's te maken voor ons doorlopend marketing traject. Bart is hier professioneel en creatief in. Hij blijft consistent met nieuwe ideeën komen. Tot nu toe zijn we erg tevreden.
Paul Boumans
Paul Boumans
13:19 19 Dec 22
Ik heb Bart tot op heden voor drie opdrachten gevraagd. Foto’s voor onze nieuwe website, foto’s van het personeel en foto’s van de werkplaats. Bart werkt professioneel met een duidelijk voorbereidend gesprek. Tevreden over het eindresultaat, het zijn mooie foto’s geworden.
Volgende beoordelingen
js_loader

Architectuurfotografie op locatie

Als architectuurfotograaf bestaat mijn werkgebied vooral uit de provincie Noord-Brabant, maar ook in andere delen van het land help ik je aan de mooiste architectuur foto’s. Een selectie van opdrachtgevers.

Voordelen Bart als architectuurfotograaf voor architectuurfotografie

 • Voorafgaand een adviserend intakegesprek
 • Levendige architectuur foto’s waar het unieke karakter van een gebouw wordt vastgelegd
 • Brengt kwaliteit en waarde van architectuur over aan potentiële klanten, zoals met bedrijfsfotografie
 • Werkt voor architecten, designers, hoteleigenaren, makelaars en bedrijven
 • Brede rol die verder gaat dan alleen kunst
 • Optimalisatie van iedere architectuur foto met professionele nabewerking
 • Meer dan 20 jaar ervaring als architectuurfotograaf

Winnaar Benelux Enterprise Awards 2020

Bart van Vlijmen Fotografie is in 2020 in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Benelux Enterprise Awards. Deze onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan, en zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, aanbod en klantvriendelijkheid. Bart van Vlijmen Fotografie werkt al jaren aan het opbouwen en het behoud van een ruim aanbod van fotografische diensten van de hoogste kwaliteit. Als architectuurfotograaf is Bart van Vlijmen ontzettend vereerd met deze professionele waardering en vooral ook trots om deze prachtige uitreiking te mogen ontvangen.