skip to Main Content

ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE BART VAN VLIJMEN

Architectuur fotografie is meer dan alleen vastlegging van het beeld van een gebouw. De kracht van architectuur fotografie ligt in het karakter van het gebouw, in al zijn details met een zuivere weergave. Professionele foto’s van het gebouw en het ontwerp tonen het vak van de architect.

Als architectuurfotograaf vind ik het prachtig om panden en gebouwen op de gevoelige plaat vast te leggen. Ik ben Bart van Vlijmen en ik help bouwbedrijven, architectenbureaus, interieurontwerpers en marketingbureaus tot aan de toeleverancier met de mooiste architectuur foto’s.

Architectuur fotografie is de kunst van het fotograferen van gebouwen. Als architectuurfotograaf treedt ik in de voetsporen van de architect. Ik vind het geweldig om de uitdaging aan te gaan, om gebouwen en details op hun best naar voren te laten komen. Bij architectuur fotografie heeft het tijdstip van fotograferen, de achtergrond, het licht en de weersomstandigheden een grote invloed op de uitstraling van een gebouw.

De spanningen tussen structureren, lijnen en perspectief intrigeren mij. De verhouding, reflecties en symmetrie kunnen een foto om die reden boeiend maken.

ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE VOOR JOUW ORGANISATIE

Architectuur fotografie van hoge kwaliteit heeft de kracht om jouw organisatie naar het volgende niveau te tillen, de juiste klanten aan te trekken en deze vervolgens om te zetten naar verkopen.

Ik creëer hoge kwaliteit architectuur foto’s voor verschillende (online) marketingdoeleinden, denk aan je website, sociale media, publicaties, sfeerbeelden maar ook voor het aanblik in Google Maps bijvoorbeeld.

Ondernemingen besteden veel aandacht aan het ontwerp en de inrichting van een gebouw. Het beeld dat mensen krijgen is bepalend voor de eerste indruk. Er wordt grotendeels eerst online bekeken of een bezoek waardig is. Een architectuurfoto van kwaliteit geeft de doorslag.

Architectuurfotografie - Philps Best - lichtreclame -Bart van Vlijmen fotografie
Architectuurfotografie Rotterdam - TGM Engineering - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Groeseind Tilburg - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Foto Lichtreclame - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Plein 1944 Nijmegen - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Radix Wageningen - Bart van Vlijmen Fotografie

CHECKLIST: INHUREN VAN EEN ARCHITECTUURFOTOGRAAF

Ik zorg ervoor dat mijn klanten de architectuur foto’s krijgen waar ze om vragen. Ik schiet niet alleen zelf de foto’s, ik bied ook hulp en begeleiding in de voorbereiding en de totstandkoming. Daarom heb ik een checklist opgesteld, over alles wat je moet weten wanneer je een architectuurfotograaf inhuurt.

Allereerst is het voor jezelf goed om te weten waar er foto’s van gemaakt moeten worden, denk aan een shotlist met de onderwerpen waar jij foto’s van wilt. Bij architectuur fotografie is het belangrijk dat er informatie wordt aangeleverd zoals een plattegrond van het gebouw, gebouwverhogingen, belangrijke kenmerken, restricties, prioriteiten en uitsluitsels, dit geeft de fotograaf een goed beeld.

Op welke dag kunnen de foto´s gemaakt worden? Wanneer heb je de architectuur foto’s nodig? Bij de timingsfase komt een hoop bij kijken. Denk aan bouwwerkzaamheden bijvoorbeeld, wanneer zijn de werken klaar? Ook als een gebouw niet overeenkomt met het plantseizoen – wat vaak het geval is – kunnen er onbeplante gebieden ontstaan waardoor het gebouw er onafgewerkt uit ziet.

De tijd van het jaar is iets waar ik als fotograaf veelal mee te maken heb.

Kale bomen bijvoorbeeld. Welke fotograaf wilt er nu een fantastisch nieuw gebouw fotograferen met kaal gebladerte? Waar schijnt de zon? Is zonsopgang of ondergang belangrijk voor de fotosessie? Dien ik in de nacht op te staan?

Ook wilt niemand dat zijn gebouw wordt gefotografeerd voor architectuur foto’s wanneer het regent. Een regenachtige dag kan van sterke invloed zijn tijdens de fotosessie. Bij architectuur fotografie zijn de ideale weersomstandigheden koele, droge, blauwe luchten met een aantal witte pluizige wolkjes. Kortom, het weer kan onvoorspelbaar zijn, maar als architectuurfotograaf kan ik hier in de meeste gevallen wel omheen.

Een gebouw dat is voorbereid voor een een sessie is gemakkelijker te fotograferen voor een architectuurfotograaf, levert betere foto’s op en kan bovendien sneller worden opgeleverd. Wat voor jou als klant mogelijk voor lagere kosten zorgt.

Nu maak ik als architectuurfotograaf onderscheid tussen fotosessies voor gebouwen en woningen. Om het gebouw goed voor te bereiden zijn dit de belangrijkste punten: ervoor zorgen dat er geen werken aan de gang zijn, installaties en apparatuur niet in de weg staan, controleren of alle lichten werken en doe ze aan tijdens de dag van de fotosessie, ontgrendel alle deuren waar ik betreed, sluit deuren waar niet gefotografeerd mag worden, gras is gemaaid, weg met voertuigen en dat werkoppervlaktes het liefst vrij zijn.

Voor fotosessies waar woningen bij betrokken zijn geldt: steek waar mogelijk verlichting aan voor een mooie gloed, controleer of de lampen in de kamers hetzelfde zijn, gordijnen rechttrekken en dat de tuin vrij is van spullen.

Nog een ding wat belangrijk is bij architectuur fotografie en waar je van te voren over kunt nadenken is de voorbereiding van het gebouw. Hierdoor ontdekken klanten al snel dat dit enorm helpt met het uitkristalliseren van de shotlijst. Dit doet het resultaat alleen maar ten goede.

Zo zijn er nog tal van andere factoren over hoe je een gebouw kan voorbereiden voor architectuurfotografie. Ik kan je helpen met het opstellen van de voorbereiding.

VOORDELEN ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE VOOR JOUW ORGANISATIE

 • Kwaliteitsfoto’s die verkopen verhogen
 • Een krachtige eerste indruk werkt merk versterkend
 • Zet aan tot emotie en het nemen van actie bij klanten
 • Hoge kwaliteit marketing materiaal inzetbaar voor meerdere kanalen

ADVIESGEPSREK OP MAAT

Bij architectuurfotografie plannen we samen van tevoren een afspraak. De ervaring leert dat iedere klant een andere kijk heeft bij architectuur foto´s, zo heeft een aannemer weer andere eisen als een architectenbureau.

Wil je er bij zijn op de dag van de fotosessie? Sommige klanten willen er graag bij zijn, anderen weer niet. Met woningen is dit handig, bij commerciële gebouwen hangt dit van de situatie af.

Het kan voorkomen dat tijdens de fotosessie het geheel niet volgens plan verloopt, daarom is het goed om zulke gevallen van tevoren kort te bespreken om alsnog goede architectuur foto’s tot stand te brengen. Denk aan ongunstig weer, onvoltooide werken of objecten die niet op zijn plek staan.

Architectuurfotografie - Avans Tilburg - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Groeseind Tilburg - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - TBI - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Plein 1944 Nijmegen - Bart van Vlijmen Fotografie

NABEWERKING ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE

Voor een goede architectuur foto zijn nabewerking en verdere optimalisatie belangrijk. Hiervoor gebruik ik verschillende professionele gereedschappen. Het stopt niet bij het afdrukken van de foto, want voor het beste resultaat wil ik als architectuurfotograaf een foto hebben die een geweldig beeld genereert van het gebouw.

Gemiddeld ben ik als architectuurfotograaf even veel tijd kwijt in de nabewerking als het fotograferen zelf – gezien ik er een hele serie aan technieken en bewerkingen op los laat – waardoor er een geweldig beeld ontstaat van het gebouw.

Tot in detail een prachtig beeld creëren.

Architectuurfotografie - Garage van den Udenhout - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Vesteda toren Eindhoven - Bart van Vlijmen FotografieFrans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
Ik wilde zakelijke portretfoto’s van ons team voor het gebruik op sociale media en mijn nieuwe website. Bart laat je op je gemak voelen waardoor er ontspannen foto’s ontstaan. Ik kreeg goede tips mee over de locatie, kleding en houding tijdens de sessie. Tevreden over het resultaat, ik kan Bart volledig aanraden.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
Een hele prettige samenwerking gekend met een mooi foto resultaat voor ons bedrijf. We zijn erg verheugd met de nieuwe foto's. De virtuele tour is er mooi uitgekomen. Door Bart versterken we onze organisatie met nieuwe marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
Voor ons familiebedrijf zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf voor bedrijfsfotografie. Zo zijn we terecht gekomen bij Bart. Inmiddels zitten er al een aantal fotosessies op. Het kantoor is geschoten met als eindresultaat professionele beelden die veel warmte uitstralen. Super tevreden over.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
Mijn ervaring met Bart is zeer positief. Een professionele fotograaf met verstand van zijn vak.Neemt alle onzekerheden tijdens een fotosessie voor bedrijfsfotografie weg. Mijn complimentenhoe Bart iedereen op de werkvloer snel en effectief op één lijn krijgt.Dit levert een top resultaat op, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar professionele fotografie.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart heeft een maand geleden foto's gemaakt voor The Bee Hostel! Wij zijn erg blij met de communicatie, samenwerking en kwaliteit van de foto's.Zeker een aanrader!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We hebben nu een paar keer met Bart samengewerkt voor onze bedrijfsfotografie en dat is naar volle tevredenheid! De samenwerking met Bart verloopt soepel, hij denkt mee en het resultaat is top!
Anuska LindenhoviusAnuska Lindenhovius
08:48 30 Mar 22
Bart is een vakman in zijn werk en een fijn persoon om mee te werken. Wij zijn erg tevreden met de foto's die Bart in ons bedrijf heeft genomen.
Soufian ASoufian A
11:53 28 Mar 22
PERFECT! Alles was heel professioneel geregeld en de foto's, alsmede de 3D scan zijn van topkwaliteit. We krijgen er veel complimenten over. Bedankt nogmaals!
Ayrton SmitsAyrton Smits
07:51 11 Mar 22
De afgelopen maanden hebben wij diverse fotografie-sessies gehad met Bart. De resultaten zijn erg mooi.Bart is een professionele en toegankelijke fotograaf die snel schakelt en mooi werk levert.Bart, bedankt voor het leveren van de mooie foto's voor onze nieuwe website, we gaan elkaar zeker vaker zien de komende jaren!Ayrton Smits, TopCleaners
Bart maakt reeds vele jaren naar volle tevredenheid projectfotografie voor ons en zusterbedrijven Janssen de Jong OnderhoudPlus en Janssen de Jong Bouw. Tevens heeft hij de werkzaamheden van de medewerkers van Janssen de Jong OnderhoudPlus heel mooi op de gevoelige plaat vastgelegd. De kwaliteit is altijd hoog en de samenwerking verloopt altijd prettig. Bart komt afspraken na, denkt goed mee en is prettig in de omgang.
Inofec B.V.Inofec B.V.
06:59 25 Feb 22
Inmiddels werken wij al een aantal jaren succesvol samen en zijn wij meer dan tevreden met Bart. Denkt mee, maar ook verder dan alleen 'fotografie'. Daarnaast schroomt hij ook niet om zijn kennis te delen tijdens een fotocursus in Frankrijk!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Naast geweldig familielid, ook geweldig fotograaf! Wij werken als Bert van Vlijmen Keukenarchitectuur al jaren met Bart samen, naar volle tevredenheid. Gisteren de laatste fotoserie binnengekregen en resultaat mag er wezen!
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
Ik wilde zakelijke portretfoto’s van ons team voor het gebruik op sociale media en mijn nieuwe website. Bart laat je op je gemak voelen waardoor er ontspannen foto’s ontstaan. Ik kreeg goede tips mee over de locatie, kleding en houding tijdens de sessie. Tevreden over het resultaat, ik kan Bart volledig aanraden.
Frans KremersFrans Kremers
12:31 23 Nov 22
I wanted business portraits of our team for use on social media and my new website. Bart makes you feel at ease, resulting in relaxed photos. I received good tips about the location, clothing and attitude during the session. Satisfied with the result, I can fully recommend Bart.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
A very pleasant collaboration known with a beautiful photo result for our company. We are very pleased with the new photos. The virtual tour came out nicely. Thanks to Bart, we are strengthening our organization with new marketing.
Smits B.V.Smits B.V.
10:21 16 Nov 22
Een hele prettige samenwerking gekend met een mooi foto resultaat voor ons bedrijf. We zijn erg verheugd met de nieuwe foto's. De virtuele tour is er mooi uitgekomen. Door Bart versterken we onze organisatie met nieuwe marketing.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
For our family business we went looking for a photographer for corporate photography. That's how we ended up with Bart. There are already a number of photo sessions on it. The office was shot with the end result being professional images that radiate a lot of warmth. Super satisfied with it.
Melissa SchipperMelissa Schipper
14:18 05 Nov 22
Voor ons familiebedrijf zijn we op zoek gegaan naar een fotograaf voor bedrijfsfotografie. Zo zijn we terecht gekomen bij Bart. Inmiddels zitten er al een aantal fotosessies op. Het kantoor is geschoten met als eindresultaat professionele beelden die veel warmte uitstralen. Super tevreden over.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
My experience with Bart has been very positive. A professional photographer who knows his trade.Takes away all the uncertainties during a corporate photo shoot. My complimentshow Bart aligns everyone in the workplace quickly and effectively.This produces a top result, a must for anyone looking for professional photography.
Dominic PieterszDominic Pietersz
13:24 19 Oct 22
Mijn ervaring met Bart is zeer positief. Een professionele fotograaf met verstand van zijn vak.Neemt alle onzekerheden tijdens een fotosessie voor bedrijfsfotografie weg. Mijn complimentenhoe Bart iedereen op de werkvloer snel en effectief op één lijn krijgt.Dit levert een top resultaat op, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar professionele fotografie.
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart took pictures for The Bee Hostel a month ago! We are very happy with the communication, cooperation and quality of the photos.Highly recommended!
Marrit de GraffMarrit de Graff
08:41 22 Jul 22
Bart heeft een maand geleden foto's gemaakt voor The Bee Hostel! Wij zijn erg blij met de communicatie, samenwerking en kwaliteit van de foto's.Zeker een aanrader!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We have now worked with Bart a few times for our corporate photography and that is to our full satisfaction! The collaboration with Bart runs smoothly, he thinks along and the result is top notch!
Marieke PoortsMarieke Poorts
12:25 09 Jun 22
We hebben nu een paar keer met Bart samengewerkt voor onze bedrijfsfotografie en dat is naar volle tevredenheid! De samenwerking met Bart verloopt soepel, hij denkt mee en het resultaat is top!
Anuska LindenhoviusAnuska Lindenhovius
08:48 30 Mar 22
Bart is een vakman in zijn werk en een fijn persoon om mee te werken. Wij zijn erg tevreden met de foto's die Bart in ons bedrijf heeft genomen.
Soufian ASoufian A
11:53 28 Mar 22
PERFECT! Alles was heel professioneel geregeld en de foto's, alsmede de 3D scan zijn van topkwaliteit. We krijgen er veel complimenten over. Bedankt nogmaals!
Ayrton SmitsAyrton Smits
07:51 11 Mar 22
De afgelopen maanden hebben wij diverse fotografie-sessies gehad met Bart. De resultaten zijn erg mooi.Bart is een professionele en toegankelijke fotograaf die snel schakelt en mooi werk levert.Bart, bedankt voor het leveren van de mooie foto's voor onze nieuwe website, we gaan elkaar zeker vaker zien de komende jaren!Ayrton Smits, TopCleaners
Bart maakt reeds vele jaren naar volle tevredenheid projectfotografie voor ons en zusterbedrijven Janssen de Jong OnderhoudPlus en Janssen de Jong Bouw. Tevens heeft hij de werkzaamheden van de medewerkers van Janssen de Jong OnderhoudPlus heel mooi op de gevoelige plaat vastgelegd. De kwaliteit is altijd hoog en de samenwerking verloopt altijd prettig. Bart komt afspraken na, denkt goed mee en is prettig in de omgang.
Inofec B.V.Inofec B.V.
06:59 25 Feb 22
Inmiddels werken wij al een aantal jaren succesvol samen en zijn wij meer dan tevreden met Bart. Denkt mee, maar ook verder dan alleen 'fotografie'. Daarnaast schroomt hij ook niet om zijn kennis te delen tijdens een fotocursus in Frankrijk!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Besides being a great family member, also a great photographer! As Bert van Vlijmen Keuken architecture, we have been working with Bart for years, to our full satisfaction. Received the last photo series yesterday and the result is great!
RaoulRaoul
16:14 24 Feb 22
Naast geweldig familielid, ook geweldig fotograaf! Wij werken als Bert van Vlijmen Keukenarchitectuur al jaren met Bart samen, naar volle tevredenheid. Gisteren de laatste fotoserie binnengekregen en resultaat mag er wezen!
js_loader


Architectuurfotografie Rotterdam -AKD advocaten - Architectuurfotografie - Maastoren Rotterdam - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Alvema Gevels - Bart van Vlijmen Fotografie

ARCHITECTUUR FOTOGRAFIE OP LOCATIE

Als architectuurfotograaf bestaat mijn werkgebied vooral uit de provincie Noord-Brabant, maar ook in andere delen van het land help ik je aan de mooiste architectuur foto’s. Enkele opdrachtgevers zijn: Business Centre Nederland, Janssen de Jong Bouw, Neddex Vastgoedfondsen, Ziekenhuis Bernhoven en nog vele anderen.

VOORDELEN BART ALS ARCHITECTUURFOTOGRAAF

 • Voorafgaand een adviserend intakegesprek
 • Levendige architectuur foto’s waar het unieke karakter van het gebouw op wordt vastgelegd
 • Brengt kwaliteit en waarde van architectuur over aan potentiële klant klanten
 • Werkt voor architecten, designers, hoteleigenaren, makelaars en bedrijven
 • Brede rol die verder gaat dan alleen kunst
 • Optimalisatie van iedere architectuur foto met professionele nabewerking
 • Meer dan 20 jaar ervaring als architectuurfotograaf

WINNAAR BENELUX ENTERPRISE AWARDS 2020

Bart van Vlijmen Fotografie is in 2020 in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Benelux Enterprise Awards. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan, en zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, aanbod en klantvriendelijkheid. Bart van Vlijmen Fotografie werkt al jaren aan het opbouwen en het behouden van een ruim aanbod van fotografische diensten van de hoogste kwaliteit. Als architectuurfotograaf is Bart van Vlijmen ontzettend vereerd met deze professionele waardering en vooral ook trots om deze prachtige uitreiking te mogen ontvangen.

Architectuurfotograaf - Architectuurfotografie - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie Rotterdam- Houtimport Gras - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Heermabrug Amsterdam - Bart van Vlijmen Fotografie
Architectuurfotografie - Hork Architecten - Bart van Vlijmen Fotografie
Janssen de Jong Bouw Zuid
Architectuurfotografie - TGM Asten - Bart van Vlijmen Fotografie

Copyright Bart van Vlijmen Fotografie