skip to Main Content

360 GRADEN FOTOGRAAF BART VAN VLIJMEN

In het bedrijfsleven wordt de smartphone steeds vaker ingezet voor allerlei doeleinden. En met de opkomst van technologie, kan iedereen zich tegenwoordig een fotograaf noemen. Hoe zit het nu met het maken van virtuele tour?

De continue ontwikkeling van apps die in allerlei formaten, met allerlei lenzen worden geschoten, verheft smartphone fotografie naar een nieuw niveau.

Veel mensen klikken tegenwoordig op hun smartphone shutter, maar wat onderscheidt nu de professionele fotograaf van de rest?

Mijn naam is Bart van Vlijmen, als 360 graden fotograaf help ik bedrijven met de meest indrukwekkende virtuele tours. Of je nu een een kapperszaak runt, een artikel illustreert, een hotelmanager bent of een universiteit vertegenwoordigd. Een real-time ervaring creëren voor je cliënten, met een virtuele tour, die jouw doelgroep volledig meeneemt in het bedrijf.

Een virtuele tour kan niet zomaar geschoten worden door een normale fotograaf. Het helpt als de 360 graden fotograaf over goede camera apparatuur bezit met professionele software die iedere foto tot een panoramisch beeld kan maken. Want het maken van virtuele tours vereist  een ander niveau van expertise.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN VIRTUELE TOUR?

Virtuele tours behoort tot een effectief middel, om een showcase te geven van jouw bedrijf. Virtuele tours brengen meer betrokkenheid en zijn informatiever in vergelijking met stille fotografie. Doordat het meer betrokkenheid genereert, ligt er een hogere kans dat potentiële en bestaande klanten voor jou gaan kiezen.

Met virtuele tours breng je iedere hoek van het bedrijf of organisatie in beeld. Er blijft geen plek over dat wordt overgeslagen. Dit helpt met het wegnemen van twijfel bij klanten, doordat zij de mogelijkheid krijgen om een reëel kijkje van binnen te nemen, zo creëer je vertrouwen bij de doelgroep.

Met een virtuele tour laat je zien dat je verwachtingen kunt waarmaken.

Door een virtuele tour te laten zien, kun je nieuwe potentiële klanten aantrekken en bestaande klanten behouden.

BEREIK EEN BREDERE MARKT MET GOOGLE STREET VIEW

Een uitstekende tool om 360 graden foto’s voor in te zetten is Google Street View. Dit geeft klanten de kans om een kijkje in de keuken te nemen van jouw bedrijf, vanuit iedere hoek die ze zouden willen. Hoe meer mensen de mogelijkheden krijgen het bedrijf van binnen te kunnen bekijken, hoe breder je markt wordt.

Wanneer we virtuele tours plaatsten in Google Street View, dan hebben je klanten toegang tot alle faciliteiten, van de foto galerij tot aan contacten. De visuele informatie draagt enorm bij aan het aantrekken van meer bezoekers, om ze vervolgens te converteren naar klanten.

Bovendien zal het de waarde van je bedrijf verhogen, aangezien de virtuele tour 7 dagen per week, 24 uur beschikbaar is op je website.

De virtuele tours die wij voor je creëren, zal meer sales aantrekken. Hoe? Klanten weten vaak al van te voren wat ze zoeken in een product of dienst. Kun je deze wensen en behoeftes laten zien in een tour? Dan heb je een streepje voor.


Als ik als 360 graden fotograaf een hotel zou fotograferen, dan laat ik eerst de pakkende voorzieningen zien, de diensten, het eten en drinken en hoe klanten contact op kunnen nemen. Is de klant op zoek naar bepaalde voorzieningen? Komen deze terug in de tour? De keuze van de klant om een boeking te plaatsen zal velen malen groter zijn, wanneer deze punten naar voren komen.

360 GRADEN FOTOGRAAF INHUREN

Wat is 360 graden fotografie nu eigenlijk? Het wordt ook wel panorama’s of pano’s genoemd. Als 360 graden fotograaf doe ik veel meer dan het nemen van enkele shots voor 360 graden foto’s. Met een MatterPort camera krijg ik met verschillende scans een compleet beeld van iedere ruimte.

Wat zijn meer aspecten, waar je aan moet denken bij het inhuren van een 360 graden fotograaf?

Allereerst dien je er rekening mee te houden dat de complexiteit en nabewerking van het opzetten van een volwaardige virtele tour, meer mankracht vraagt dan van een stille foto. Waar we naar toe willen, is een spetterend resultaat. Bekijk de resultaten hieronder eens.

Niet alle virtuele tours zijn dezelfde van opzet. Daarom is het goed om te weten waar er foto’s van gemaakt moeten worden, denk aan een shotlist met de onderwerpen waar jij foto’s van wilt. De gehele locatie kan geschoten worden, alsook enkele kamers hier en daar.

Zoals het goed is om te weten welke ruimtes je in de virtuele tour wilt, is het even belangrijk om te weten welke ruimtes ik als 360 graden fotograaf dien te vermijden. Misschien wordt de benedenverdieping van het kantoor verbouwd of zijn er andere ruimtes die overduidelijk moeten worden overgeslagen voor 360 graden foto’s.

Als je denkt dat je iedere fotograaf kan inhuren om virtuele tours voor je te schieten of zelf een enkel shots 360 camera denkt aan te kunnen schaffen, heb je het mis. Het produceren van hoge kwaliteit 360 graden foto’s heeft een professionele vaardigheid nodig, dat komt van ervaring. Het weten en meten hoever de shots tussen elkaar moeten zitten of op welke manier je de 360 graden foto’s het best kunt balanceren.

Sommige bedrijven willen het geweldige personeel meenemen op de foto’s en dat kunnen we helemaal begrijpen, zolang het smaakvol blijft en de mensen er goed op staan. Alhoewel, ik dit in de meeste gevallen ik niet aanraad om dit voor virtuele tours te doen.

Als je ervoor kiest om mij in te huren als 360 graden fotograaf, zorg er dan voor dat de fotosessie kan plaatsvinden buiten de openingstijden of in de vrije uren. Puur om te voorkomen dat er mensen worden gefotografeerd.

Nog één ding: 360 graden foto’s laten alles zien. Van de stopcontacten in de muur tot aan de reflectie in de ramen. Als fotograaf verzet ik geen obstakels of exposeer ik iets. Ik ben er om jouw bedrijf er uitstekend uit te laten zien, maar niets is zo geweldig als een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat kabels uit het zicht zijn, voetpaden schoon zijn en alle meubelen schoon zijn en er goed voor staan.

VOORDELEN VAN VIRTUELE TOURS

 • Creëert uitstekende betrokkenheid met de doelgroep
 • Hoger klantbehoud door een langere sessieduur op je website
 • Genereert meer online boekingen door het aanzetten van actie
 • Werkt onderscheidend op merkidentiteit

ADVIESGESPREK

Hebben we een afspraak gepland staan? Een goede voorbereiding is het halve werk voor een 360 graden fotograaf. Voorafgaand aan de sessie bespreek ik uitgebreid wat jouw wensen en behoeftes zijn. Dient de gehele beschikbare ruimte gefotografeerd te worden? Of zijn het enkele kamers hier en daar? Wat is het doel van de virtuele tour?

Ik adviseer over de beste mogelijkheden.

WERKGEBIED VAN 360 GRADEN FOTOGRAAF

Als 360 graden fotograaf bestaat mijn werkgebied vooral uit de provincie Noord-Brabant, maar ook in andere delen van het land help ik met een uitmuntende virtuele tours. Een selectie van opdrachtgevers: Artis Zoo, Hutten Catering, Edison Awards, Duotank, Smeulders Interieurgroep, Schueco Nederland en nog vele anderen.

VOORDELEN BART ALS 360 GRADEN FOTOGRAAF

 • Voorafgaand een adviserend intakegesprek
 • Hoge kwaliteit, hoge resolutie 360 graden foto’s met een duurzaamheid van tot wel 15 jaar
 • Volwaardige 360 graden virtuele tour met rijkelijke functies
 • Brengt kwaliteit en waarde van de ruimtes over aan potentiële klanten
 • Werkt voor hotels, toerisme, musea, universiteiten en uiteenlopende bedrijven
 • Brede rol die verder gaat dan alleen een fotosessie
 • Optimalisatie met hoogstaande nabewerking
 • Meer dan 20 jaar ervaring met specialistische fotografische expertises

WINNAAR BENELUX ENTR AWARDS 2020

Bart van Vlijmen Fotografie is in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Benelux Enterprise Awards van 2020. Deze uitreiking wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan en zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, aanbod en klantvriendelijkheid. Bart van Vlijmen Fotografie werkt al jaren aan het opbouwen en het behouden van een ruim aanbod van fotografische diensten van de hoogste kwaliteit. Als 360 graden fotograaf is Bart van Vlijmen ontzettend vereerd met deze professionele waardering en vooral ook trots om deze prachtige uitreiking te mogen ontvangen.

Copyright Bart van Vlijmen Fotografie