skip to Main Content

Over Bart van Vlijmen

Professioneel fotograaf
49
Twee kinderen, Julie and Bijs
Getrouwd met Susan
Masterclass / Royal Academy of Art Den Haag
Enthousiast
Ik wil worden betrokken bij het begin van een project
Levensgenieter
Familie en vrienden
Een goed gesprek
Frankrijk / Auvergne
Reizen
Groen
Bolivia
Franse keuken
Mountainbiken
Altijd op zoek naar verbetering
Vliegvissen
Met humor

Bart van Vlijmen - zelfportret - Bart van vlijmen

Over mij

Mijn naam is Bart van Vlijmen en ik ben al jaren een bevlogen fotograaf. Iedere dag kan ik mijn passie en creativiteit kwijt in mijn beroep en dat geeft me een rijk gevoel. Als beelddenker pur sang herken ik de essentie van dingen en leg ik die graag vast. De visuele wereld heeft voor mij iets magisch. Ik vind het een uitdaging iets of iemand op zo’n manier te vereeuwigen dat je echt sfeer of karakter kunt proeven. Juist op het eerste gezicht alledaagse zaken kunnen zo enorm mooie beelden opleveren. Mooie beelden zijn overal en altijd zichtbaar, maar je moet ze wel zien.

Ik ben niet voor niets bedrijfsfotograaf. Ik houd van gebouwen en hun verhaal. Elk gebouw heeft een eigen karakter en sfeer die prachtig vast te leggen is. Iedereen weet dat een gebouw ademt, of het nu oud is of hypermodern. Vooral medewerkers voelen die ambiance perfect aan. Die sfeer of uitstraling leg ik graag vast in mooie beelden. Bedrijfsprocessen, architectuur, inrichting maar ook de mens achter een bedrijf zet ik graag herkenbaar neer. Ze brengen een bedrijf tot leven.

Ook evenementenfotografie is één van mijn passies. Ik vind het heel bijzonder een verhaal vast te leggen tijdens een evenement en probeer altijd de essentie te pakken te krijgen van sfeer en ambiance. Het gaat tenslotte niet alleen om beelden. Het gevoel erbij moet kloppen. Daarbij blijft goede evenementen fotografie echt moeilijk en dat is voor mij nu net de uitdaging.

Mijn grootste hobby is mijn werk en daarnaast ben ik gek op reizen. Ik heb al aardig wat mooie plekken op aarde mogen ontdekken en vast mogen leggen op de gevoelige plaat. Daaruit is een andere mooie inspiratie ontstaan: landschapsfotografie. Onze aarde is op veel plekken adembenemend mooi en die plekken leg ik heel graag vast. Ook Nederlandse landschappen zijn fascinerend. Als ik de kans krijg om daar beelden van te maken ben ik graag van de partij!

 

Over Bart

Iedereen kan foto’s maken. Maar niet iedereen kan dat met zoveel gevoel als Bart. Timing is belangrijk bij vakfotografie maar het gaat met name om invoelingsvermogen. En dat is iets wat Bart in ruime mate bezit. Bart is fotograaf in hart en nieren. Als typische beelddenker verwerkt hij informatie vanuit het geheel en zoekt hij altijd naar samenhang. Van die eigenschap maakt hij gretig gebruik tijdens het in kaart brengen van zijn objecten. Hij kan er in zijn geheel eigen stijl unieke beelden mee vastleggen die sfeer en karakter uitstralen.

Bart is toegewijd en gedreven maar ook heel gezellig. Hij is gek op mensen en maakt graag contact. Zo kan hij binnen no time de meest gespannen personen direct op hun gemak stellen bij het maken van portretfoto’s. Maar daarnaast is één van zijn bijzondere kenmerken zijn eigenheid: hij geeft altijd oprecht advies en afspraak is altijd afspraak. Bart adviseert u graag bij besprekingen en denkt graag met u mee. Als een opdracht niet bij hem past neemt hij deze niet aan en vaak adviseert hij in zulke gevallen wel een andere fotograaf. Daarmee weet u met Bart altijd waar u aan toe bent en dat werkt altijd prettig. .

De producties van Bart staan voor vakmanschap met oog voor de juiste belichting, de juiste locatie en professionele nabewerking van beelden. Kwaliteit, creativiteit en inventiviteit staan altijd voorop. Bart legt de lat erg hoog voor zichzelf en juist daarom bent u bij hem verzekerd van het beste resultaat.

Nieuwe klanten:

Allroad Eindhoven / Omgevengsdienst West Brabant / Enexis B.V. / Chanel /

In de afgelopen jaren heb ik gewerkt voor:

AKD advocaten / Avans Hogeschool / Arjan van Dijk / ASI Security / Belastingdienst Heerlen / BCN Business Centre Nederland / Bouwbedrijf Friesland / Bloem Sealants / CSU Schoonmaken / CSU Beveiligen / Croon TBI Electro techniek / Coopr / Cool Blue / CZ Zorgverzekeraar / DB Schenker / Artis Zoo / Devagro / Duotank / Duo / Ecem / Erasmus University Rotterdam / Edison Awards / Helvoirt Groenprojecten / Hutten Catering / Gerritse & Poelman Advocaten / Janssen de Jong Bouw / Bouwbedrijf van der Wegen / IHC Hydrohammer / Kremers Aluminium / Koopman International / Kaaiman Ontwerpers / KLM Cargo / KRO Publieke Omroep / Maan Reclamebureau / Maritime Technology Netherlands / Ministerie Financiën / Ministerie LNV / Metzger / Ministerie OCW / Neddex Vastgoedfondsen / Nutricia Medical / Pathé Bioscopen / Postillion Hotels / Rabobank Nederland / Rechtbank Den Bosch / Redie Interieurbouw / Rust Oleum / Pearson Education / Schueco Nederland / Scheepens Reclame Adviseurs / Schadefonds Geweldsmisdrijven / SDU Uitgevers / Smeulders Interieurgroep / Toelgroep Reclamebureau / Woningbouwcorporatie Leystromen / Woningbouwcorporatie Bergopwaarts / Woningbouwcorporatie Thuisvester / WTC Rotterdam / Ziekenhuis Bernhoven /  en vele anderen.

Een fijne dag gewenst!

Bart van Vlijmen Fotografie