skip to Main Content

Raad van bestuur Janssen de Jong Groep

Portretfotografie Raad Van Bestuur Janssen De Jong - Bart Van Vlijmen Fotografie

BEDRIJFSPORTRET RAAD VAN BESTUUR JANSSEN DE JONG GROEP

Een bedrijfsportret kost tijd

Iedere bedrijfsfotograaf weet dat hij ruim de tijd moet nemen om een krachtig bedrijfsportret te kunnen maken. Je neemt niet alleen de tijd om je apparatuur goed in te stellen, de juiste belichting te kiezen en een mooie achtergrond te zoeken. Het kost ook tijd om mensen te laten wennen aan de camera en aan jou als fotograaf, zodat ze volledig ontspannen gefotografeerd kunnen worden.

Snel fotograferen werkt niet

Een bedrijfsfotograaf weet als geen ander dat vooral directieleden en leden van een Raad van Bestuur het vaak te druk hebben voor dingen die afwijken van het programma. Het vastleggen van een bedrijfsportret is voor hen vaak niet meer dan een noodzakelijk kwaad: het is nodig voor het jaarverslag of voor op de website of wellicht is het bedrijfsportret bedoeld om aan de muur te hangen. Dat fotograferen moet daarom vaak snel even tussendoor.

Een krachtige uitstraling is belangrijk

Het is niet altijd eenvoudig om een mooi bedrijfsportret te maken als het model niet veel tijd heeft. Het werkt ook niet altijd even prettig, tenslotte wil je iemand goed en karakteristiek op de foto vastleggen en als dat snel moet gebeuren kun je niet altijd echt de persoon vangen in het beeld dat je vastlegt. Dat is zonde, want tenslotte wil je niet alleen een foto maken, maar ook iemands karakter weergeven en daar een krachtige uitstraling aan geven.

Wat een bedrijfsfotograaf nodig heeft….

Dit keer kreeg ik de opdracht om bedrijfsportretten te maken van de leden van Raad van Bestuur van de Jansen de Jong Groep. Tot mijn verrassing liep het bij deze opdracht totaal anders dan ik gewend ben. Ik kon hier volledig de regie nemen en ik kreeg alle waardering voor mijn manier om mensen te laten ontspannen. Een hele fijne manier van samenwerken en dat is echt wat een bedrijfsfotograaf nodig heeft!

Een fijne opdracht met een positieve terugkoppeling

Al met al bleek daardoor dat ik toch in redelijk korte tijd een paar krachtige bedrijfsportretten kon maken: met een mooi lijnenspel en architectonische invloeden. De gehele sessie verliep ontzettend soepel en dat werkte voor ons allemaal het best. Heel bijzonder is ook dat niet alleen mijn werkhouding volop complimenten kreeg. Ook over het resultaat kreeg ik van alle leden een positieve terugkoppeling. Echt een fijne opdracht waar ik heel tevreden over ben!